درمان بیماری های حرکتی با کاشت یک ایمپلنت انعطاف پذیر در نخاع

به گزارش وبلاگ بیازیان، پژوهشگران سوئیسی در آنالیز نو خود، یک ایمپلنت انعطاف پذیر ارائه داده اند که شاید روزی بتواند به درمان بیماری های حرکتی یا حتی فلج اندام یاری کند.

درمان بیماری های حرکتی با کاشت یک ایمپلنت انعطاف پذیر در نخاع

به گزارش وبلاگ بیازیان و به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشگران بنیاد برتارلی(Bertarelli Foundation) سوئیس، یک ایمپلنت اپتوژنتیک ارائه داده اند. گرگوری کورتین(Grégoire Courtine)، مدیر مرکز پژوهش عصبی در بنیاد برتارلی گفت: این سیستم به ما امکان می دهد تا فعالیت همه نورون ها را در نخاع کنترل کنیم و نقش آنها در کل سیستم عصبی را بفهمیم.

کلید موفقیت این پروژه، یک ایمپلنت تازه است که استفانی لاکور(Stéphanie Lacour)، مدیر بخش فناوری پروتزهای عصبی در بنیاد برتارلی و گروهش ابداع نموده اند.

لاکور گفت: ما راهی پیدا کردیم تا لامپ های کوچک LED را در یک ایمپلنت انعطاف پذیر قرار دهیم. این ایمپلنت، نازک و در عین حال محکم است و می توان آن را در سراسر سطح نخاع موش ها به کار گرفت.

وی اضافه نمود: ما با همکاران خود در موسسه فناوری فدرال زوریخ(ETH Zurich) مشارکت کردیم تا مدارهای الکترونیکی بی سیم ابداع کنیم که می توانند برای روشن و خاموش کردن لامپ های LED و کنترل شدت نور به کار بروند. نهایتا با جاسازی یک تراشه می توان پالس های نور را در واکنش به فعالیت عضلانی یا سایر سیگنال های فیزیولوژیکی مدیریت کرد. این سیستم اپتوالکترونیکی قابل کاشت، با یاری بلوتوث کنترل می گردد.

راهی برای مدیریت نور

کورتین تاکید نمود که توانایی این سیستم به صورت مستقل، بسیار مهم است. وی اضافه نمود: این فناوری، ما را از سیستم های مبتنی بر سیم بی احتیاج می نماید. ما اکنون می توانیم موش ها را در حالی که آزادانه حرکت می نمایند، آنالیز کنیم و نقش نورون ها را در حرکات پیچیده ای مانند راه رفتن و شنا کردن مورد ارزیابی قرار دهیم.

یکی از بزرگترین چالش های پیش رو در توسعه این فناوری، یافتن راهی برای مدیریت پالس های نور است که بدون جذب شدن به وسیله فیبرهای عصبی، به عمق نخاع نفوذ می نمایند. پژوهشگران برای غلبه بر این چالش، لامپ های LED را تغییر دادند تا نور قرمز ساطع نمایند زیرا رنگ قرمز در مقایسه با رنگ آبی، به سادگی جذب فیبرهای عصبی نمی گردد.

توسعه درمان های تازه

کشف کورتین و لاکور به احتمال زیاد می تواند توسعه برنامه های درمانی تازه برای اپتوژنتیک را تقویت کند. توانایی تحریک یا مهار نورون های نخاع با استفاده از پالس های نور، نهایتا به پزشکان امکان خواهد داد تا درد را کاهش دهند، عملکرد مستقل را بهبود ببخشند و حتی فلج اندام را درمان نمایند.

هنوز راه زیادی برای کاربرد بالینی این ایمپلنت ها وجود دارد اما پژوهشگران معتقدند که نسخه ای از ایمپلنت آنها در آینده نه چندان دور، در دسترس انسان های بیمار قرار خواهد گرفت.

این پژوهش، در مجله Nature Biotechnology به چاپ رسید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "درمان بیماری های حرکتی با کاشت یک ایمپلنت انعطاف پذیر در نخاع" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان بیماری های حرکتی با کاشت یک ایمپلنت انعطاف پذیر در نخاع"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید