کرونا و نگرانی صادر کنندگان برنج و چای هند

به گزارش وبلاگ بیازیان، شیوع ویروس کرونا در مناطق مختلف دنیا بر صادرات برنج و چای هند نیز تاثیر منفی گذاشته است.

کرونا و نگرانی صادر کنندگان برنج و چای هند

به گزارش رسانه های هند، در یک ماه گذشته قیمت انواع برنج هندی از جمله برنج باسماتی این کشور بیش از 3 درصد سقوط نموده است.

وینود کال دبیر انجمن صادرنمایندگان برنج هند از مقامات این کشور خواسته است تا برای برطرف نگرانی صادرنمایندگان برنج هند اقدام نمایند. اما دهلی نو تمام پرواز های داخلی و خارجی را در این کشور متوقف و یک قرنطینه سراسری برای سراسر این کشور اعلام نموده است.

این اقدام می تواند به بخش صادرات برنج و چای هند صدمه زیادی بزند چرا که اقدامات پیشگیرانه ای چون قطع پروازها و اعمال قرنطینه در شهرها و ایالت ها و حتی کشوری موجب می گردد هم بر صادارت و هم بر واردات این کشور تاثیر بسیار منفی بگذارد.

البته شاید این مسئله صرفا به هند اختصاص نداشته باشد، چرا که در حاضر بسیاری از صادرنمایندگان عظیم محصولات غذایی چون گندم، برنج، دانه های روغنی و چای و قهوه و دیگر اقلام غذایی به دلیل شیوع بیماری کرونا صادرات خود را متوقف یا به میزان قابل توجهی کاهش داده اند.

حتی شب گذشته سه سازمان بین المللی مسئول امور تغذیه، بهداشت و تجارت شامل سازمان غذا و کشاورزی (فائو)، سازمان بهداشت دنیای و سازمان تجارت دنیای با صدور بیانیه ای مشترک درباره خطرهای ناشی از بحران غذایی در دنیا ناشی از تلاطم ها در بازار فراوریات کشاوری و فقدان حمایت کافی از کارکنان این بخش در رویارویی با ویروس کرونا هشدار دادند.

به تبع این سیاست های پیشگیرانه دولت هند نیز سیاست های جدیدی را در کشور در پیش گرفته است که هم بر فراوری و هم صادارت این کشور تاثیر به سزایی داشته است، مثلا دولت این کشور با شناسایی نخستین موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در این کشور، تدبیرهای سخت گیرانه ای را در دستور کار خود قرار داد که پیامد آن، به خصوص برای فراوری نمایندگان محصولات کشاورزی و به ویژه قشرهای فقیر و کارگران روزمزد این بخش فراوری هر روز آشکارتر می گردد.

هند با فراوری بالای برنج در سطح دنیا سالانه 4 میلیون تن از این محصول استراتژیک غذایی به کشور های مختلف دنیا صادر می نماید که از این میان، انگلیس، آمریکا، امارات متحده عربی، ایران، عربستان سعودی و کویت عظیمترین مشتریان برنج باسماتی هند محسوب می شوند.

اما این محدودیت های اعمال شده از سوی دولت نارندرا مودی، نخست وزیر که در واقع از سر ناچاری نیز اعمال شده اند، فراوری و صادارت برنج این کشور را با بحرانی جدید روبرو نموده است.

حتی امروز یکشنبه خبرگزاری رویترز از دهلی نو گزارش داد که مقامات هند اعلام کردند تاجران برنج این کشور امضای قرارداد های جدید صادرات را در بحبوحه تعطیلی ملی برای مهار گسترش ویروس کرونا متوقف نموده اند.

چرا که کمبود نیروی کار بر اثر غیرممکن شدن جابجایی آنها و مسائل لجستیکی تحویل قراردادهای فعلی را هم به تعویق انداخته است و لذا فرایند صادارت محصولات غذایی بین کشورها یا بسیار کند و یا حتی کاملا متوقف شده است.

در این بین کارشناسان فائو معتقدند محدود شدن صادرات حتی گاهی اوقات به قحطی در کشورهای واردنماینده دنیا منجر می گردد، در حالی که کشورهای صادرنماینده نیز با بحران فراوری و بیکاری گسترده در بخش های فراوریی و خدماتی ناشی از فراوری و صدور مواد غذایی رو به رو خواهند بود.

یک اقتصاددان ارشد فائو دیروز در گفت وگو با رویترز با اشاره به عوارض پس از بحران اقتصادی سال 2007 در بعضی از کشورهای فراورینماینده برنج مانند هند و ویتنام محدودیت های صادراتی وضع شده، با بیان اینکه هنوز در شروع بحران هستیم، گفت: این بحران فقط به فراوری مربوط نمی گردد بلکه به طور خاص حمل و نقل و پشتیبانی از چرخه فراوری و صادرات توزیع مواد غذایی به دیگر کشورهای دنیا را نیز شامل می گردد.

کرونا: فراوری و صادارت چای

صادر نمایندگان چای هند نیز طی هفته های اخیر از شیوع ویروس کرونا در دنیا و کاهش سفارشات از سوی خریداران بین المللی خود ابراز نگرانی نموده اند، چون آنها هم تحت تاثیر شدید این اقدامات پیشگیرانه برای شیوع ویروس کرونا قرار گرفته اند.

داده های منتشر شده از سوی کمیته صنایع چای هند نشان داد که واردات چای بعضی از کشورها از هند در سال گذشته افزایش داشته و همین امر موجب تقویت کشاورزان برای فراوری بیشتر این محصول شده است، بیشتر به امید اینکه با فراوری بیشتر بتوانند میزان صادارت کشور را افزایش داده و بر درآمدهای خود بیافزیاند، غافل از اینکه از ابتدای امسال میلادی با بحرانی به نام گسترش بیماری مرگبرار کرونا رو به رو می شوند که نه تنها بر صادارت چای بلکه بر درآمدهای ناشی از افزایش فراوری چای آنها نیز تاثیر بسیار منفی خواهد گذاشت.

هند که دومین کشور عظیم صادر نماینده چای به دنیا است، معمولا چای از نوع سی تی سی را به کشورهایی از جمله پاکستان، مصر و انگلیس صادر می نماید در حالی که این کشور محصولات چای از نوع ارتدوکس را به کشورهایی همچون ایران، عراق و روسیه ارسال می نماید.

چای به دو شیوه سنتی ارتدوکس (Orthodox) و غیر سنتی (CTC) فراوری می گردد. تفاوت این دو شیوه به نوع مالش و لوله کردن برگ سبز چای مربوط است. در شیوه CTC کلیه سلول ها و رنگدانه های چای اکسیده می شوند و در نتیجه این نوع چای از نظر رنگ و کیفیت نسبت به شیوه سنتی رجحان دارد.،ایرنا

اخبار مربوط به ویروس کرونا در ایران و دنیا را اینجا بخوانید

منبع: ایران آنلاین

به "کرونا و نگرانی صادر کنندگان برنج و چای هند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا و نگرانی صادر کنندگان برنج و چای هند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید