اگر قصد فروش سهام عدالت را دارید بخوانید
به گزارش وبلاگ بیازیان، حدود 49 میلیون نفر دارنده سهام عدالت هستند که از این تعداد، 19 میلیون نفر روش مدیریتی مستقیم و 30 میلیون نفر، روش مدیریتی غیرمستقیم را انتخاب نموده اند.

به گفته ستاد آزادسازی سهام عدالت، 3 میلیون و 150 هزار نفر از دارندگان سهام عدالت، سفارش فروش سهام خود را تکمیل نموده اند. مطابق با آخرین آمارها، کل فروش سهام عدالت از ابتدای آزادسازی، 11 هزار و 819 میلیارد تومان بوده است.
علاوه بر مسائل مشمولان سهام عدالت که روش مدیرتی مستقیم را انتخاب نموده اند، افرادی که مدیریت غیرمستقیم را برگزیده اند نیز با موانع و مسائلی روبه رو بوده و شرایط صندوق های سرمایه گذاری استانی، آنان را سردرگم نموده است.
شرکت های سرمایه گذاری استانی باید صورت های اقتصادی سال گذشته خود را آنالیز و هیات مدیره خود را انتخاب نمایند تا فرایند پذیرش آنها در بورس طی گردد. در جدیدترین تصممیات اتخاذشده درخصوص سهام عدالت، افرادی که روش مدیریتی مستقیم را انتخاب نموده اند، باید سود خود را به وسیله شرکت های سرمایه گذاری استانی دریافت نمایند. این دسته از مشمولان باید به وسیله شرکت های سرمایه گذاری استانی، اقدام به فروش سهام خود نمایند.
تفاوت روش مدیرتی مستقیم با غیرمستقیم در این است که، دارندگان سهام عدالتی که مدیریت مستقیم را برگزیده اند، پس از ثبت سفارش فروش خود باید صبر نمایند و وجه حاصل از فروش سهام عدالت به حساب خود فرد واریز می گردد. این در حالی است که مشمولانی که روش غیرمستقیم را انتخاب نموده اند، سود حاصل از فروش را یکجا و به وسیله شرکت های سرمایه گذاری استانی دریافت می نمایند.
به گفته حسن قالیباف اصل، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، سود مجامع سالانه شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت هم مانند سایر سهام، باید برای سهامداران روش مدیریت مستقیم به حساب خود سهامداران واریز گردد. در خصوص روش مدیریت غیر مستقیم هم قرار است سود مجمع سالانه شرکت ها به حساب شرکت های سرمایه گذاری استانی واریز گردد.
اکبر حیدری، سخنگوی شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت نیز با بیان این موضوع که تا یک ماه آینده همه شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت در بورس پذیرفته می شوند، گفت: دو روش مستقیم و غیر مستقیم برای فروش سهام عدالت تعیین شد که در روش غیرمستقیم، سهامدار شرکت های سرمایه گذاری استانی هستند و سبد دارایی سهام عدالت، در اختیار شرکت های سرمایه گذاری استانی قرار گرفته است.
سهام 36 شرکت دولتی که در بازار سهام حضور داشته و بخشی از شرکت های تشکیل دهنده سهام عدالت محسوب می شوند، در پرتفوی دارندگان سهام عدالت قرار می گیرد و مشمولانی که سهام خود را به صورت مستقیم مدیریت می نمایند، با این 36 نماد برای فروش سهام عدالت خود سروکار دارند. اما برای اشخاصی که مدیریت غیرمستقیم را انتخاب نموده اند، تنها شرکت سرمایه گذاری استانی که در آن سکونت دارند، به ثبت رسیده است.
به گفته مسئولان مرتبط با آزادسازی سهام عدالت، مسائلی که برای مشمولانی که روش مدیریت مستقیم را انتخاب نموده اند، ایجاد شده است در روش مدیریتی غیرمستقیم وجود ندارد. یکی از اصلی ترین موانع موجود، عدم واریز وجه حاصل از فروش سهام عدالت یا واریز مبالغ ناچیز است. به گفته اکبر حیدری، سخنگوی شرکت های سرمایه گذاری استانی، افراد در فروش سهام خود با مسائل متعدد اعم از دیرکرد واریز روبرو نمی شوند.
این در حالی است که تا به امروز تصمیمات متعددی درخصوص آزادسازی سهام عدالت اتخاذ شده و بسیاری از این تصمیمات، راهگشای مسائل دارندگان سهام عدالت نبوده است. باید دید تصمیم گیری های جدید، تا چه اندازه مراحل فروش و دریافت سود حاصل از فروش را برای سهامداران آسان خواهد نمود.
منبع: اقتصاد آنلاین
منبع: خبرگزاری آریا