حساسیت پوستی با بدلی جات

به گزارش وبلاگ بیازیان، بعضی افراد به بدلی جات حساسیت دارند. این حساسیت، درماتیت تماسی نامیده می گردد که در واقع یک واکنش التهابی پوست است.این واکنش التهابی در اثر مواجهه با مواد حساسیت زا و تحریک کننده ایجاد می گردد. بسیاری از مردم نسبت به مواد آلرژن (حساسیت زا) واکنش نشان نمی دهند ولی در تعداد کمی از

حساسیت پوستی با بدلی جات

حساسیت پوستی با بدلی جات

بعضی افراد به بدلی جات حساسیت دارند. این حساسیت، درماتیت تماسی نامیده می گردد که در واقع یک واکنش التهابی پوست است.

این واکنش التهابی در اثر مواجهه با مواد حساسیت زا و تحریک نماینده ایجاد می گردد. بسیاری از مردم نسبت به مواد آلرژن (حساسیت زا) واکنش نشان نمی دهند ولی در تعداد کمی از افراد که مستعد ابتلا به این التهاب پوستی هستند، مواجهه با این مواد موجب بروز التهاب پوستی می گردد. موادی از قبیل اسیدها، قلیاها، حلال های شیمیایی و صابون های قوی و مواد شوینده اغلب درماتیت تماسی تحریکی ایجاد می نمایند. این مواد قادرند روی پوست هر فردی منجر به درماتیت شوند ولی مواد آلرژن (حساسیت زا) فقط در افراد مستعد ایجاد واکنش می نمایند. یکی از شایع ترین این واکنش های آلرژیک تماسی، درماتیت تماسی آلرژیک به فلزات از جمله بدلی جات است. موارد بسیار زیادی دیده شده است که فرد به ساعت خود، دکمه لباس خود، گوشواره، زیپ شلوار و گیره های فلزی لباس که در تماس با پوست بدن است، واکنش نشان می دهد. در واقع این افراد در مواجهه با فلز مقصر که به آن حساسیت دارند و از نظر ژنتیکی مستعد هستند، واکنش پوستی نشان می دهند. این واکنش در پوست محل تماس با ماده حساسیت زا مانند فلز بدلی جات و یا در بعضی موارد فراتر از آن به صورت خارش، قرمزی، تورم، پوسته ریزی و در موارد شدیدتر ایجاد تاول بروز می نماید. شایع ترین فلزی که واکنش تماسی حساسیتی ایجاد می نماید، نیکل است. حساسیت به نیکل یک مشکل ناتوان نماینده و شایع در میان بیمارانی است که به متخصص پوست مراجعه می نمایند. مقدار شیوع آن از 4 تا 1/13 درصد است. حساسیت به نیکل ممکن است در هر سنی بروز کند. بعضی افراد حتی با تماس مختصر با نیکل دچار واکنش می شوند ولی در بقیه پس از سالیان طولانی تماس با نیکل درماتیت ایجاد می گردد. گاهی درماتیت محدود به دست ها یا محل های تماس با نیکل است ولی گاهی به صورت بثورات گسترده پوستی در نواحی باسن، کشاله ران و چین های بدن و پلک ها رخ می دهد.

نیکل در بسیاری از زیورآلات، گیره های فلزی، دکمه های فلزی، ساعات، لوازم فلزی مورد استفاده در منزل، سکه ها و حتی وسایل ارتودنسی (مرتب کردن دندان ها) وجود دارد. بعلاوه نیکل در بسیاری از مواد غذایی از جمله گوشت، مرغ و ماهی، سیب زمینی، شیر و محصولات لبنی، پیاز و آجیل وجود دارد. شکلات و کاکائو و سویا حاوی مقادیر بالایی از نیکل هستند. انسان ها به طور دایم در محیط کار و منزل با نیکل سر و کار دارند. حساسیت به نیکل در خانم ها شایع تر از آقایان است. یون های نیکل در تماس با پوست انسان آزاد شده و به التهاب منجر می شوند، به خصوص اگر این حالت با تعریق شدید همراه باشد، تشدید می گردد مانند حساسیت به نیکل ساعت. در بعضی از موارد دیده شده که فرد حساس به نیکل، به نیکل موجود ساعت اش حساسیت نشان می دهد و برای جلوگیری از ایجاد حساسیت از لاک ناخن روی ساعت خود به اسم پوشش استفاده می نماید. باید متذکرشد که اگر چه این کار سبب ایجاد سدی روی فلز می گردد ولی لاک ناخن هم دارای ماده ای به نام توسی لامیدفرمالدئیدرزین بوده که خود این ماده یکی از آلرژن های شناخته شده است و می تواند درماتیت تماسی در فرد مستعد ایجاد کند.

منبع:http://salamat.com

منبع: راسخون

به "حساسیت پوستی با بدلی جات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حساسیت پوستی با بدلی جات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید