تندترین سس های جهان را بشناسید

به گزارش وبلاگ بیازیان، آدم های زیادی سس تند دوست دارند. ولی کمتر کسی می داند که تندی برای سلامتی هم مفید است. در این مقاله با بعضی از تندترین سس های دنیا و خواص آن ها آشنا می شوید.

تندترین سس های جهان را بشناسید

سس تند از ترکیب انواع فلفل های تند تهیه می گردد. این فلفل ها مانند بیشتر غذاهای گیاهی شامل موادی هستند که می تواند برای سلامتی مفید باشد. یک ترکیب شیمیایی فعال به نام کاپسایسین در فلفل وجود دارد که آن را تند می نماید و برای سلامتی مفید است. تحقیقات نشان داده که کاپسایسین اثر آنتی اکسیدانی دارد، متابولیسم را افزایش می دهد و در پیشگیری از بیماری ها موثر است.

برای همین برخلاف تصور عموم به جز حس کمی ناخوشایند در مزه های تند، تندی نه تنها ضرری برای سلامتی ندارد بلکه برای آن مفید است. استفاده از سس تند یکی از برترین روش ها برای کاهش وزن است. سس تند متابولیسم بدن را ساعت ها پس از خوردن غذا افزایش می دهد که این امر می تواند وزن را کنترل نموده و از چاقی جلوگیری کند. فلفل از مقادیر بسیار زیاد ویتامین C تشکیل شده است. ویتامین C با متابولیسم سریع، بهبود بافت های بدن، تکامل انتقال دهنده های عصبی، عملکرد ایمنی، بهبود زخم ها و جذب آهن مرتبط است. ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که رادیکال های آزادی را که می توانند وارد سلول شده و به آن آسیب برسانند، نابود می نماید. این ویتامین برای سلامت پوست، دندان و استخوان مفید بوده و به پاکسازی پوست یاری می نماید. برای همین خوردن سس تند می توان تا حد زیادی ویتامین C بدن را تامین کند. سس تند منبعی برای فراوری کلاژن که نوعی پروتئینی برای بهبود زخم و رشد مو است، به شمار میرود. بعلاوه سس تند فولات، منیزیم و پتاسیم هم دارد.

فلفل ها و سس های تند حاوی کارتنوئید (ویتامین A)، فلاونول ها، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی اند که همگی برای سلامتی مفید هستند. از مزیت هایی خوردن مزه تند می توان به مواردی مثل ضد پیری، ضد التهاب و کاهش فشار خون اشاره نمود. بعلاوه فلفل های تند خواص ضد درد دارند، برای همین در ترکیب پماد های ضد درد از آن ها استفاده می گردد. سس های تند زیادی در دنیا وجود دارند، اما برای پیدا کردن برترین نوع آن باید سفر کرد.

بعضی از افراد در سفر خرید می نمایند، بعضی مدام عکس می گیرند. اما عده ای هم به چیزی اعتیاد دارند و در سفر فقط در پی خریدن آن هستند تا به عنوان یادگاری سفر به خانه خود بیاورند. یکی از انواع این اعتیادها، اعتیاد به سس تند است. افرادی هستند که هیچ وقت بدون خرید یک سس تند از شهر یا کشوری که به آن سفر نموده اند، به خانه برنمی گردند. خیلی ها دنبال جاهای دیدنی و توریستی نیستند، بلکه در پی دستور پخت یک غذای محلی خوشمزه یا یک سس عالی هستند. یکی از محبوب ترین سس ها در دنیا سس تند است. در بسیاری از کشورها که غذا نقش مهمی در فرهنگ آن دارد، با کمی گشتن در بازارهای محلی یا جایی که پر از اقلام آشپزی حرفه ای باشد، می توان یک دوجین از انواع سس تند را پیدا کرد و به خانه برد.

خیلی ها در ابتدای کار هوادار سس تند نیستند، ولی بعد از اولین تجربه چشیدن سس های تند عادی مثل سس تاباسکو (Tabasco) که تقریبا در هر کشوری یافت می گردد، به راحتی هوادار این سس ها می شوند. نوع پیشرفته تری از عاشقان مزه تند، فلفل های تندی مثل هالوپیونو را درست مثل سیب زمینی در کنار غذای خود می خورند. البته در هر فرهنگ غذایی، دستور پخت های زیادی هم وجود دارد که مربوط به یک غذای تند می گردد. در صورتی که کسی عاشق مزه تند باشد و به کشور یا شهر جدیدی سفر کند، حتما این غذاها را در منوی روزانه خود قرار خواهد داد. وقتی از کسی که علاقه زیادی به غذاهای تند دارد، علت این علاقه اش را بپرسید در بیشتر موارد به شما خواهد گفت که در پی یک حس غیرمنتظره هستند. حسی که خیلی زود می پرد، ولی در همان زمان کوتاه اثرگذاری خود یک مزه قوی، فراموش نشدنی و اعتیادآور را در دهان آن ها شکل می دهد؛ درست مثل حسی که قبل از آن وجود نداشته است. بسیاری از کسانی که به غذای تند علاقه دارند، یکی از مشتری ها پرهوادار سس های تند هم هستند.

سس هایی قوی و در بیشتر موارد ساخته شده از فلفل های مکزیکی. البته فقط سس های تند محبوبیت ندارد و خیلی ها عاشق این فلفل ها هم هستند و آن را به صورت خام می خورند، درست مثل یکی از تندترین فلفل های دنیا یعنی فلفل قرمز کبابی که در اصل متعلق به کشور مکزیک است. البته آسیا هم یکی از قاره های با سابقه در پرورش فلفل و سس های تند است. به طور مثال در توکیو سس تند واسابی (wasabi) شهرتی کمتر از سوشی ندارد. در مثالی دیگر زنان خانه دار هنگ کنگی تکه های زنجبیل تند را در روغن سرخ می نمایند و از عصاره آن یک سس تند خوشمزه به دست می آورند. در اروپا هم سس های تند محبوبی پیدا می شوند، مثلا در مادرید یا منطقه روستایی مرکادو دسان میگل نوعی فلفل شیرین به نام دپاردون وجود دارد که با دستورالعمل خاصی یکی از تندترین و البته گران ترین سس های تند دنیا را از آن فراوری می نمایند.

ولی چه چیزی یک سس تند عالی می سازد؟ اگر از کشاورزانی که فلفل می کارند سوال کنید، به شما خواهند گفت که فلفل خوب در جایی که تابستان هایی مرطوب و گرمسیری و خاک غنی دارد، به برترین شکل ممکن بار می آید. البته هواداران پروپا قرص سس های تندی می دانند که سس های منحصر به فرد و معروف دنیا برای اینکه از بقیه رقبای خود جلوتر باشند باید هر ماه، از فلفل های تازه در دستور تهیه خود استفاده نمایند. برای تهیه یک سس تند واقعی، فلفل تند تازه باید اولین ماده سازنده آن باشد و تا 80 درصد سس را شامل گردد. در غیر این صورت، تنها یک سس ساده به دست می آید که فقط مزه ای تند دارد. یک سس تند واقعی دارای طعم های لایه ای با تفاوت های ریزی است که اغلب به خاطر فلفل های مختلفی که با ترکیب شده اند، به دست می آید. از محبوب ترین فلفل های دنیا برای تهیه سس تند می توان به هابانراها و ونت های اسکاتلندی اشاره نمود. فلفل هایی که را به علت کیفیت مرکباتی شان بسیار محبوب هستند. بعلاوه فلفل آجی دولس که یک فلفل بومی آمریکای لاتین است، یکی از فلفل های محبوب برای فراوری سس های تند به شمار میرود. جالب است بدانید که خود این فلفل اگر به صورت خام خرده گردد اصلا تند نیست، ولی با روش خاصی می توان یکی از تندترین سس های دنیا را از آن فراوری کرد.

در ادامه شما می توانید با چندین مورد از برترین و پرهوادارترین سس های تند دنیا آشنا شوید. سس هایی که تقریبا در همه دنیا شناخته شده اند، ولی برای تهیه برترین و با کیفیت ترین نوع آن باید به شهر یا کشور خاصی سفر کرد.

سس Three Mountains Original Yellow Hot Chili Sriracha

سطح تندی: در دو نوع میانه و تند

بسیاری از افراد فکر می نمایند نام سیرارچا فقط نام یک محصول از شرکت هوی فونگ با یک آرم خروس در جلویش است. اما در اصل سیرارچا سسی است که اصلیت نام خود را از نام شهر سی راچا در تایلند، در 135 کیلومتری جنوب شرقی بانکوک گرفته است. اگر شما سس های هوی فونگ را دوست دارید، حتما این سس زرد بسیار محبوب که از فلفل های بوراپا درست می گردد را به خوبی می شناسید. سسی که که دارای تندی زیاد و خاصی است و در آن تکه هایی از فلفل هم وجود دارد. در طب باستانی تایلند این فلفل به عنوان دارویی آرامش بخش شناخته می گردد. این سس سه درجه مختلف دارند که یکی از دیگر تندتر است. این سه درجه با نام های شکری، نمکی و سرکه ای شناخته می شوند. در کشور تایلند این سس بیشتر با نوع خاصی از املت یا غذایی تایلندی به نام مایو به همراه کمی خامه ترش آسیایی سرو می گردد.

سس Hank Sauce Cilanktro

سطح تندی: ملایم

اگر از هواداران سس های هانک سوال کنید چه زمانی با این سس آشنا شده اند؟ در پاسخ به شما خواهند گفت که اولین باری این سس را با تاکوهای مکزیکی امتحان نموده اند؛ هر چند این سس اصالتی آمریکایی دارد. شرکت فراورینماینده این سس ها به وسیله سه دوست در کارگاهی کوچک در فلوریدا ساخته شده بود، ولی الان یکی از بزرگ ترین خط فراوری سس های تند در دنیا را به خود اختصاص داده است. محبوب ترین سس در بین سس های این کارخانه، کیلانکترو نام دارد که از فلفل های تازه ای با همین نام ولی با یک دستورالعمل مخفی به همراه کمی کره و شیر درست می گردد. البته مزه این سس برای عاشقان مزه تند خیلی نرم است و زیاد سنگین نیست. برترین طریقه مصرف آن، خوردن با تاکوهای مکزیکی مخصوصا تاکوهای ماهی است.

سس Chruk Cambodian-American Hot Sauce

سطح تندی: تند

به گفته آلن پرام، سرآشپز ارشد در رستوران ییک و البته رئیس کارخانه فراورینماینده سس کامبوجی-آمریکایی چراک:

این سس بر پایه دستورالعمل تهیه یک سس تند است که مادرم آن را به من یاد داده است

تقریبا در هر فروشگاهی به ویژه فروشگاه های آسیایی و کامبوجی در منطقه هیتونیست بروکلین در شهر لس آنجلس و دنور می توان این سس را پیدا کرد. این سس ترکیبی از فلفل های سبز و قرمز با سیر سرخ شده با آتش است. شکر خرما به آن یک شیرینی متمایزنماینده می دهد. برترین طریقه مصرف آن با اردک یا مرغ بریان شده است. مطمئن باشید ترکیب این سس با این غذاها، جز مزه ای خواهد بود که هرگز فراموش نخواهید کرد.

سس Lizano Tabasco

سطح تندی: خیلی تند

این بطری های سس دل انگیز و وصف ناپذیر در تمامی مغازه های کاستاریکا وجود دارند. ولی محبوبیت این چاشنی های آتشین به قدری زیاد است که تقریبا در همه جای دنیا می توان آن را پیدا کرد. سس هایی با تندی بسیار زیاد که تقریبا با هر غذایی خورده می شوند و مزه ای به جز تندی را به یادها نمی گذارند. شیشه این سس ها با شکل زمخت و چسبناکش برای بسیاری آشنا است. مزه آن دارای سوزش طولانی ولی قدرتمند با طعم گوجه و لیموترش در انتها چشیدن، است. این سس را تقریبا با هر غذایی می توان خورد، ولی خوردن آن با انواع غذاهای کباب (گریل) شده به شدت توصیه می گردد.

سس Benny Ts Vesta Dry Hot Sauce

سطح تندی: خیلی تند

این سس در به وسیله شرکت رالیج در شمال کالیفرنیا فراوری می گردد. این شرکت مدعی است که اولین سس تند خشک در دنیا را ساخته است. هر چند شاید نتوان به معنی واقعی این شعار پی برد، ولی در هر صورت این شرکت یکی از برترین سس های تند دنیا را فراوری می نماید. سس های این شرکت با استفاده از فلفل های هابانرو، ونت اسکاتلندی، بوت جولوکیا، دروگر کارولینا و فلفل های عقربی مورگا ترینیداد فراوری شده اند. اگر برای بار اول این سس را امتحان می کنید، باید حواس تان باشد که بسیار تند است. به محض چشیدن این سس در دهان تان یک انفجار را احساس خواهید کرد، پس حواستان باشد.

سس Bushwick Kitchen Weak Knees Gochujang Sriracha

سطح تندی: میانه

گوچوجانگ یک سس کره ای است. این سس از ترکیب برنج گلوتینی (که آن هم فقط برای تهیه شیرینی خاصی فراوری می گردد) و سویاهای مخمر شده به دست می آید. این سس ترکیبی به نسبت ترش و مثل سس ماهی دارد. هر چند در فراوری صنعتی این سس از ترکیب فلفل بوشویک بروکلین سیرارکا و گوچوجانگ هم استفاده می گردد که نام این سس از همین فلفل ها گرفته شده است. این سس دارای ته مزه ای سبک و ترش است. از برترین غذاها برای ترکیب با این سس می توان به بیکن، تخم مرغ و انواع پنیر اشاره نمود.

سس BLiS Blast Hot Pepper Sauce

سطح تندی: عادی

این سس به وسیله کارخانه گراند رپیدز در استان میشیگان و از ترکیب فلفل های چیپوتل، آربول و فلفل قرمز مکزیکی فراوری می گردد. فرایند فراوری این سس طولانی است و باید در بشکه های مخصوصی به مدت یک سال مانده باشند. در مراحل تهیه این سس به آن کمی شربت افرا می زنند تا مزه و ماندگاری بهتری داشته باشد. تعجبی ندارد که به خاطر استفاده از شربت افرا و البته مدت زمان طولانی فراوری، این سس یکی از گران ترین سس های تند در دنیا باشد.

سس Adoboloco Pineapple Habanero

سطح تندی: ملایم

این سس دستور تهیه جالبی دارد و با آناناس های هاوایی رسیده درست می گردد. البته این آناناس ها باید تنها یک روز قبل از تهیه سس، چیده شده باشد. شرکت فراوری نماینده این سس تازه کار است و در 2011 به وسیله خانواده مایوی در هاوایی تاسیس شده است. ولی در همین مدت کوتاه توانسته به یکی از محبوب ترین سس های تند دنیا تبدیل گردد و امروزه این شرکت دارای چندین مزرعه فراوری آناناس و رستوران محلی است. از این سس بیشتر برای خوردن انواع پیتزا، سالاد کلم یا ساندویچ های گوشتی استفاده می گردد.

سس NW Elixirs No. 5 Hott Jolokia

سطح تندی: در حد بسیار زیادی تند

فلفل بوت جولوکیا فقط در شمال غربی هند رشد می نماید. نام مستعار این فلفل، فلفل روح و بدون شک جز تندترین گونه های فلفل در دنیا است. برای همین آشپز این سس ها باید مهارت زیادی داشته باشد تا این فلفل های وحشتناک را به یک سس با قابلیت خوردن تبدیل کند. تنها کارخانه ای که به شکل صنعتی این کار را انجام می دهد، اِن.دبلیو الریکس است. علاوه بر طعم خود سس، فرایند فراوری آن هم جالب است. در تهیه این سس حتما باید از بشکه هایی استفاده کرد که قبلا در آن ها نیشکر نگه داری می شده است. با استفاده از این تکنیک تا حدی طعم شیرین و البته دودی به سس داده می گردد تا از اندازه آتشین بودن مزه اصلی فلفل روح کم گردد. مهارت اصلی مدت زمان نگه داشتن سس ها در این بشکه ها است تا در نهایت سس فراوری شده خیلی شیرین یا خیلی تند نباشد.

منبع: کجارو / afar.com

به "تندترین سس های جهان را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تندترین سس های جهان را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید