خواص خرفه برای سلامت بدن

به گزارش وبلاگ بیازیان، درباره خواص خرفه چه می دانید؟ آیا با مزایای سلامتی این سبزی آشنا هستید؟ کنجکاوی درباره آنچه مصرف می کنیم می تواند اطلاعات تغذیه ای فراوانی را در اختیار ما قرار دهد و حتی روی سبک غذا خوردن ما نیز تأثیرات زیادی داشته باشد. برای مثال شاید بارها هنگام مصرف خرفه به فواید آن فکر نموده باشیم. گیاه خرفه هم مانند بیشتر سبزیجات سرشار از خواص ریز و درشتی است که آگاهی از این خواص می تواند برای ما جالب توجه باشد. در این راهنما قرار است درباره صفر تا صد فواید این سبزی پرخاصیت صحبت کنیم.

خواص خرفه برای سلامت بدن

ارزش غذایی خرفه

بسیاری از افراد آشنایی چندانی با گیاه خرفه ندارند. اغلب آن ها تصور درستی از این سبزی ندارند و درباره مواد مغذی و فواید سلامتی آن مطلع نیستند. اما خرفه یک سبزی شیرین با خواص درمانی فوق العاده است که می تواند به یک همراه همیشگی بر سر سفره های ما تبدیل گردد. این سبزی مانند بیشتر گیاهان برگ سبز سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که می توانند در مقابله با انبوهی از بیماری ها و یاری به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری نماینده باشند. دانه های این گیاه حجم زیادی از آنتی اکسیدان های قوی مثل کارتنوئید را در خود جای داده اند.

جالب است که بدانید خرفه سرشار از امگا3 است. با مصرف این سبزی می توانید اندازه قابل توجهی از بعضی مواد مغذی مثل کلسیم، فیبر و آهن را جذب بدن کنید. از سایر ریز مغذی های این گیاه می توانیم به انواع ویتامین های گروه B، ویتامین A، منگنز و منیزیوم اشاره کنیم که هر یک از آن ها در جای خود برای سلامتی جسمی و درست کار کردن اندام های بدن بسیار ضروری هستند. ناگفته نماند که علاوه بر تمامی موارد بالا، اندازه ویتامین C موجود در خرفه می تواند حدود 35 درصد از احتیاج روزمره بدن به این ویتامین را تأمین کند.

معرفی خواص خرفه

خرفه مانند بیشتر گیاهان سرشار از آب است. بر همین اساس حدود 93 درصد از حجم این گیاه را آب تشکیل داده است. گفته می گردد این گیاه بومی منطقه ها مدیترانه ای است. هر چند که در حال حاضر در نقاط مختلفی از جهان استفاده می گردد. طعم این گیاه چیزی نزدیک به اسفناج است. در ادامه قصد داریم درباره مزایای سلامتی این گیاه صحبت کنیم.

1.پیشگیری از سرطان

یکی از خواص خرفه که بسیار هم قابل توجه است، مزیت ضد سرطانی بودن آن است. تمامی مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان از این خاصیت برخوردار هستند که به پیشگیری انواع سرطان ها یاری نمایند. در اصل آنتی اکسیدان ها یک ماده تقویت نماینده ایمنی بدن هستند که می توانند به مبارزه با رادیکال های آزاد بپردازند.

رادیکال های آزاد هم ترکیبات مخرب و آسیب زایی در بدن هستند که باعث مرگ سلول های سالم بدن می شوند. رادیکال های آزاد با توسعه فعالیت خود در بدن نه تنها باعث بروز انواع سرطان ها می شوند، بلکه عامل بروز بسیاری دیگر از بیماری ها نیز محسوب می شوند. مصرف مداوم خوراکی های حاوی آنتی اکسیدان مثل خرفه می تواند از پیشروی و توسعه این عوامل بیماری زا یاری نماینده باشد.

2. خواص خرفه برای پوست

یکی از قسمت های بدن که برای بیشتریت ما اهمیتی زیادی دارد، پوست صورت و بدن است. مصرف سبزیجات تازه و مغذی مثل خرفه می تواند در پیشگیری و درمان بعضی از مسائل پوستی یاری نماینده باشد. برای مثال یکی از کاربردهای درمانی این گیاه استفاده موضعی از آن برای درمان پوست ملتهب ناشی از نیش زنبور عسل است. ویتامین A موجود در این گیاه مسئول این مزیت پوستی خرفه است.

از طرف دیگر می توانید از خرفه که در بعضی از زبان های محلی با نام قلفه هم شناخته می گردد، برای کاهش اندازه چین و چروک پوست یاری بگیرید. خرفه بعلاوه در درمان لکه های پوستی و بهبود سریع تر زخم ها یاری نماینده است.

3. خواص خرفه برای لاغری

اگر در پی یک راه طبیعی برای لاغری هستید، مصرف خرفه در کنار سایر روش ها پیشنهاد خوبی برای شما خواهد بود. یکی از دلایل این پیشنهاد کم کالری بودن خرفه است. اندازه زیاد حجم آب موجود در این سبزی هم دلیل مناسب دیگری است که باعث می گردد خرفه برای مصرف در دوران رژیم کاهش وزن افراد پیشنهاد گردد. علاوه بر این موارد حرفه سرشار از فیبر است. فیبر به عنوان یک ماده معدنی کاربردی در سیر نگه داشتن افراد نقش سازنده ای دارد. به همین خاطر کسانی که در پی کاهش وزن هستند با مصرف خرفه احساس سیری می نمایند. در چنین شرایطی تمایل کمتری برای مصرف سایر مواد غذایی خواهند داشت.

4. خواص سبزی خرفه برای سلامتی چشم

یکی دیگر از فواید خرفه، یاری به بهبود بینایی است. گفتیم که ویتامین A یکی از ریزمغذی های خرفه محسوب می گردد. این ویتامین رابطه مستقیمی با تقویت بینایی چشم دارد. از طرفی ترکیب این ویتامین با بتاکاروتن می تواند به بهبود بینایی افراد یاری زیادی بکند. این ماده بعلاوه با اثرات درمانی خود می تواند از بروز بیماری های چشمی مرتبط با افزایش سن مثل آب مروارید پیشگیری کند.

5. یاری به سلامت قلب

از سایر خواص خرفه می توانیم به بهبود سلامت قلب اشاره کنیم. وجود امگا3 فراوان در این ماده یاری قابل توجهی در بهبود عملکرد قلب خواهد داشت. طبق بعضی از آزمایشات صورت گرفته خرفه بعلاوه می تواند در پیشگیری از بروز کلسترول یاری نماینده باشد. بنابراین می توانید با گنجاندن خرفه در رژیم غذایی روزانه از فواید آن برای سلامتی قلب بهره مند شوید.

خواص خرفه در طب سنتی

از نام های خرفه در طب سنتی می توانیم به فرفهن، فرفین، خفرج و پرپهن اشاره کنیم. این گیاه از نظر طب سنتی طبعی سرد و خنک دارد. مصرف خرفه می تواند ادرار آور باشد و به تصفیه خون یاری کند. از نظر طب سنتی مصرف خرفه چه به صورت خام و چه به شکل پخته می تواند در درمان مسائل گوارشی مؤثر باشد. از دیگر خواص خرفه در طب سنتی می توانیم به برطرف کردن خونریزی لثه، درمان خونریزی های نامنظم قاعدگی، برطرف تشنگی و کاهش اختلالات عصبی اشاره کنیم. از خواص تخم خرفه در طب سنتی هم می توان برطرف کردن بواسیر و درمان مسائل صفراوی را نام برد.

با وجود تمام مزایایی که برای این گیاه برشمردیم وجود ماده ای به نام اگزالات در خرفه می تواند برای افرادی که دارای مسائل کلیوی مثل سنگ کلیه هستند، مسئله ساز باشد. از طرف دیگر اگزالات به عنوان یک ماده ضد تغذیه در جذب بعضی از مواد مغذی درون خرفه مثل کلسیم یا منیزیم اختلال ایجاد می نماید. جالب است بدانید که اندازه اگزالات در خرفه هایی که در تاریکی رشد می نمایند، بیشتر از نمونه هایی است که نور خورشید را دریافت می نمایند.

جمع بندی

در این مطلب به معرفی خواص خرفه و ارزش غذایی این ماده اشاره کردیم. همانطور که گفتیم خرفه طعم رو به شیرینی دارد و بر خلاف بسیاری از سبزی های دیگر تلخ نیست. به همین خاطر می تواند برترین گزینه برای بچه هایی باشد که با سبزی خوردن مشکل دارند.

منبع: اسنپ مارکت

به "خواص خرفه برای سلامت بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص خرفه برای سلامت بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید