تشکیل 2 تیم حرفه ای جستجو و نجات بین المللی در سال نو

به گزارش وبلاگ بیازیان، شهر: رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اطلاع داد که دو تیم حرفه ای جستجو و نجات بین المللی تشکیل خواهد شد که تخصص و تجهیزات ویژه مقابله با حوادث دارند.

تشکیل 2 تیم حرفه ای جستجو و نجات بین المللی در سال نو

رضا کرمی محمدی رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در مصاحبه با شهر درباره برنامه های سال جاری این سازمان در زمینه توسعه شتاب نگارهای زلزله بر روی گسل های اطراف تهران گفت: از آنجا که این شتاب نگارها قیمت بالایی دارند افزایش هشت شتابنگار بر روی گسلهای اطراف تهران در دستور کار سال جاری است. البته بعضی سازمان ها مثل شرکت آب و فاضلاب و شرکت گاز تهران هم شتابنگارهای مشابهی دارند و مذاکراتی اجرا شده است که از آن شتاب نگارها هم به صورت مشترک استفاده گردد. علاوه بر این شتاب نگارها که مربوط به سامانه هشدار سریع زلزله هستند و در خارج شهر روی گسلها نصب شده اند، شتابنگارهایی هم در داخل شهر برای استفاده در سامانه تخمین خسارت زلزله نصب شده است که تعداد آنها تا به امروز به حدود هفتاد عدد رسیده است.

او در پاسخ به این سوال که تهران چه تعداد شتاب نگار برای پیش بینی زلزله لازم دارد، گفت: البته عبارت پیش بینی زلزله صحیح نیست و سامانه مذکور برای هشدار سریع زلزله تنها چند ثانیه قبل از رسیدن امواج زلزله به شهر تهیه شده است. در این سامانه هر چه بیشتر شتابنگار داشته باشیم بهتر است چرا که طول گسلهای اطراف تهران زیاد است و ضروری است در فواصل مناسب بر روی این گسلها شتابنگار نصب گردد. تعداد پیش بینی شده در برنامه 5 ساله شهرداری حدود 50 شتابنگار است.

کرمی درباره این که آیا امکان فراوری این شتابنگارها در ایران وجود دارد، گفت: شتابنگارهای مربوط به سامانه هشدار سریع باید تجهیزات بسیار حساسی باشند که ساخت آنها تکنولوژی بالایی لازم دارد. در حال حاضر کشورهای پیشرفته هم در سامانه هشدار سریع خود از همین شتابنگارهایی استفاده می کنند که در تهران بکار رفته و سازنده آنها یکی از کشورهای اروپایی است. البته شتابگارهایی که در کشور ساخته می شوند هم قابلیت استفاده در سامانه تخمین خسارت و کاربردهای دیگر را دارند که ما هم حتما از آنها استفاده خواهیم کرد.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره اتصال سازمان های خدماتی در مواقع بحرانی به سامانه هشدار سریع زلزله گفت: در این زمینه کوشش هایی شده است اما انجام این هماهنگی ها همه به دست ما نیست. ما اطلاع رسانی ها را در این زمینه انجام داده ایم و اعلام نموده ایم که سازمان ها می توانند به سیستمهای ما متصل شوند و سیگنالهای هشدار را در زمان زلزله احتمالی دریافت کنند. البته خیلی سازمان ها هم درخواستشان را برای اتصال به این سامانه به ما داده اند و هماهنگیهایی هم در زمینه چگونگی بهره برداری آنها از سامانه هشدار سریع اجرا شده است.

او با بیان این که بهره برداری از این سامانه احتیاج به زیرساخت هایی دارد تا سیگنال هشداری که از سامانه ما دریافت می گردد در سازمان های مربوطه منجر به اقدامات مشخصی گردد ادامه داد: فراهم کردن این زیرساختها در سازمانهای مربوطه و هم هماهنگی های لازم برای تعریف و آماده سازی سازمانها برای انجام اقدامات لازم در هنگام دریافت هشدار، فرآیندی دارد که فکر می کنم مقداری طول بکشد. این فرآیند شروع شده و درحال انجام است و انشالله بزودی منجر به ارتقاء فراوان زیرساختهای کشور ما در مقابله با بحران زلزله خواهد شد.

کرمی ادامه داد: در مورد سازمان هایی که زیر نظر شهرداری هستند مسائل در هماهنگی ها و زیرساختها کمتر است مثل مترو و آتش نشانی. چون زیرساخت های ما یکسان و به هم متصل است آتش نشانی به تکمیل ارتباطش با سامانه نزدیک است. شرایط در مترو پیچیده تر است اما آنجا هم در حال اجرا است.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره اقدامات این سازمان در پیک چهارم بحران کرونا گفت: شهرداری تهران مصوبات ستاد ملی کرونا و قرارگاه عملیاتی آن را همیشه رصد می نماید و اقدامات خود را در تمام زمینه ها کاملا بر اساس این مصوبات و با جدیت انجام می دهد.

کرمی درباره برنامه های دیگر سازمان در سال تازه گفت: سال جاری اگر بتوانیم دو تیم جستجو و نجات بین المللی را با همکاری سازمان آتنش نشانی و هلال احمر زیر نظر سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل می دهیم . تقریبا همه کشورها این تیم ها را دارند و هنگامی که بحرانی اتفاق می افتد با هماهنگی هایی که از قبل اجرا شده است در همان روز اول حادثه تیمهای بین المللی برای یاری به جستجو و نجات مجروحین وارد کشور شده و اقدامات لازم را انجام می دهند. برنامه ما این است که دو تیم سنگین جستجو و نجات را با تجهیزات کامل تشکیل دهیم. هماهنگی هایی در این زمینه به وسیله وزارت امور خارجه ضروری است که در حال اجرا است. ضمن این که تجهیزاتی که این تیم ها احتیاج دارند تجهیزات خاصی است که تهیه آنها هم منابع زیادی لازم دارد و در حال کوشش برای تامین آن هم هستیم.

او درباره اقدامات سازمان مدیریت و پیشگیری برای مقابله با بحران هایی که در کوه های شمالی تهران اتفاق می افتد گفت: به نظر من کوهستان تهران یک مسئول نظارت و هماهنگی فنی می خواهد و تا جایی که من به یاد دارم استانداری تهران این مسئولیت را به عهده دارد. ما در شهرداری تهران امکاناتی را فراهم نمودیم تا در صورت بروز شرایط سخت برف و سرما در داخل شهر اقدامات لازم را انجام دهیم. در این راستا در سال قبل تعدادی سنسور اعلام برخط ارتفاع برف و دما در منطقه ها شمالی تهران نصب شد که از این سنسورها برای اطلاع به موقع مدیران از شرایط یخبندان و بارش برف و انجام اقدامات پیشگیرانه اشتفاده خواهد شد. برای کوهنوردان هم در سال گذشته تابلوهایی نصب نموده ایم که هشدارهای لازم نسبت به شرایط آب و هوایی کوهستان را مطابق با اطلاعات سازمان هواشناسی به شهروندان ارائه می دهد تا نسبت به شرایط لحظه ای جهت کوهنوردیشان آگاه باشند. این تابلوها بعد از حادثه تأسفبار فوت چندی از کوهنوردان، طی دو ماه در 10 محل در مبادی ورودی کوهستانهای شمال تهران در داخل شهر نصب شد.

خبرنگار: اکبر بیاتی

منبع: خبرگزاری آریا

به "تشکیل 2 تیم حرفه ای جستجو و نجات بین المللی در سال نو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تشکیل 2 تیم حرفه ای جستجو و نجات بین المللی در سال نو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید