طرز تهیه بادمجان شکم پر چگونه است؟

به گزارش وبلاگ بیازیان، غذاهای پر شده با سبزیجات در غذاهای ایرانی کم نیستند، برگ انگور شکم پر، فلفل دلمه ای، کدو حلوایی و کلم، فقط چند مورد از انواع غذاهای شکم پر هستند. اما بادمجان جایگاه ویژه ای در غذاهای ایرانی دارد. از این ماده غذایی به صورت سرخ شده، پخته شده، ذغال شده روی آتش یا ترشی استفاده می گردد. بنابراین، تنوع گسترده ای در استفاده از بادمجان در غذاهای مختلف ایرانی وجود دارد. به همین دلیل می خواهیم امروز در خصوص طرز تهیه بادمجان شکم پر صحبت کنیم که غذای بسیار محبوب و خوشمزه ای است.

طرز تهیه بادمجان شکم پر چگونه است؟

طرز تهیه بادمجان شکم پر با پنیر پیتزا

برای بادمجان شکم پر معمولاً پوست آن کنده می گردد. سپس با استفاده از چاقو، شکاف کم عمقی در طول بادمجان ایجاد می گردد تا فضایی برای قرار دادن مواد در داخل بادمجان فراهم گردد. همان طور که می دانید بادمجان ها عاشق روغن هستند. در واقع، بادمجان ها می توانند تقریباً مانند یک اسفنج عمل نمایند و مقادیر زیادی از روغن را جذب نمایند.

روش سنتی تر پخت این بادمجان ها، این است که به آرامی آنها را در ماهیتابه سرخ کنید. با این حال، روش ترجیحی ما این است که بادمجان ها را در فر بریان کنیم و این باعث می گردد روغن کمتری مصرف گردد. حالا به سراغ مراحل تهیه بادمجان شکم پر با پنیر پیتزا می رویم.

  • سرو: 4 نفر
  • زمان آماده سازی 20 دقیقه
  • زمان پخت: 55 دقیقه

مواد لازم برای تهیه بادمجان شکم پر با پنیر پیتزا

  • 2 عدد بادمجان میانه
  • سوسیس
  • 2/1 فنجان پیاز قرمز خرد شده
  • 2 حبه سیر خرد شده
  • 1 عدد فلفل دلمه ای سبز خرد شده
  • 1 فنجان قارچ ورقه شده
  • 1 سس گوجه فرنگی
  • 2/1 فنجان زیتون سیاه خرد شده
  • ادویه ایتالیایی 1 قاشق غذاخوری
  • 2 فنجان پنیر پیتزا

طرز تهیه بادمجان شکم پر با پنیر پیتزا

  • فر را با دمای 176 درجه سانتی گراد گرم کنید. انتهای بادمجان ها را برش دهید و سپس از وسط نصف کنید. گوشت بادمجان جدا کنید تا پوسته های آن خالی بمانند. سپس بادمجان ها را نگینی خرد کنید. پوسته های خالی بادمجان را در یک ظرف قرار دهید.
  • سوسیس، پیاز و سیر را در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت میانه بریزید و بپزید. سوسیس ها را سرخ کنید تا قهوه ای شوند.
  • گوشت بادمجان خرد شده، فلفل دلمه ای و قارچ ها را به ماهیتابه اضافه کنید و 3 دقیقه دیگر قبل از آبکش کردن خوب آنها را تفت دهید.
  • سس گوجه فرنگی، زیتون و چاشنی ایتالیایی را با هم مخلوط نموده و روی حرارت ملایمی قرار دهید و سپس بگذارید 5 دقیقه بجوشد.
  • نصف پنیر پیتزا را به طور مساوی روی پوسته های داخلی بادمجان بپاشید و سپس به میزان مساوی از مخلوط سوسیس پخته شده، روی آن قرار دهید.
  • بادمجان های پر شده را با پنیر به جای مانده بپوشانید و 30 تا 35 دقیقه آن را بپزید و اجازه دهید غذا 5 دقیقه قبل از سرو خنک گردد.

طرز تهیه بادمجان شکم پر شمالی با انار

در این دستور از گوشت گوسفندی برای این دستور غذا استفاده کردیم اما این امکان را دارید از گوشت بره، بوقلمون یا مرغ نیز بهره ببرید. برای داشتن غذایی پر از سبزیجات می توانید هویج یا سیب زمینی به مخلوط اضافه کنید. در حالی که گاهی اوقات، سبزیجات می توانند فلفل دلمه ای، قارچ یا حتی لوبیا سبز یا نخود فرنگی باشد. حالا به سراغ مراحل تهیه بادمجان شکم پر شمالی با انار می رویم.

  • سرو: 4 نفر
  • زمان آماده سازی 20 دقیقه
  • زمان پخت: 1 ساعت

مواد لازم برای تهیه بادمجان شکم پر شمالی با انار

  • 3 عدد بادمجان از طول نصف شده
  • روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
  • 1 پیاز ریز خرد شده
  • 5 حبه سیر خرد شده
  • 450 گرم گوشت چرخ نموده بدون چربی
  • ½ قاشق چایخوری زیره
  • فلفل سیاه
  • ¼ فنجان رب انار
  • 50 گرم فتا پنیر
  • 4 قاشق غذاخوری جعفری، خرد شده
  • دانه های انار

دستور تهیه بادمجان شکم پر شمالی با انار

  • فر را با دمای 190 درجه سانتی گراد گرم کنید.
  • بادمجان ها را از طول نصف کنید، سپس با استفاده از یک چاقوی تیز، روی هر نصف بادمجان ها را به صورت مشبک برش بزنید و 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون روی آن بریزید. بادمجان ها را به مدت 45 تا 50 دقیقه در فر بپزید تا نرم شوند.
  • در حین پختن بادمجان ها، گوشت را آماده کنید. بقیه روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگی روی حرارت میانه تا زیاد گرم کنید، سپس پیاز و سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند. زیره را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر مواد غذایی را تفت دهید. گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و کاملاً پخته گردد.
  • رب انار را به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا میزان مایع آن کم گردد.
  • برای سرو، بادمجان ها را در ظرف بچینید و روی آن را از مخلوط گوشت و سپس پنیر فتا، جعفری و دانه های انار تزئین کنید.

طرز تهیه بادمجان شکم پر مجلسی

بادمجان شکم پر مجلسی با گوشت چرخ نموده، سیر، گوجه فرنگی خرد شده، جعفری تازه و انواع ادویه پخته می گردد. این غذا را می توانید برای مراسم و دورهمی های محبت آمیز یا یک شب عاشقانه دو نفره تهیه کنید.

  • سرو: 6 نفر
  • زمان آماده سازی 20 دقیقه
  • زمان پخت: 55 دقیقه

موارد لازم برای طرز تهیه بادمجان شکم پر مجلسی

  • 10 عدد بادمجان
  • 480 گرم گوشت چرخ نموده بدون چربی اضافی
  • 1 پیاز بزرگ ریز خرد شده
  • 1 و 4/1 فنجان گوجه فرنگی خرد شده
  • 5 حبه سیر ریز خرد شده
  • 2 فنجان جعفری تازه خرد شده
  • 1 قاشق چایخوری پودر زردچوبه
  • 1 قاشق چایخوری پونه کوهی خشک
  • 2/1 قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • 4/1 قاشق چایخوری جوز هندی
  • 1 قاشق غذاخوری آب لیمو
  • نمک و فلفل به مزه

موارد لازم برای تهیه سس:

  • 1 فنجان گوجه فرنگی خرد شده
  • 4 عدد گوجه فرنگی خرد شده
  • 2 حبه سیر ریز خرد شده
  • 4/1 قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • نمک و فلفل

دستور تهیه بادمجان شکم پر مجلسی

  • بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید، ساقه ها را نگه دارید (ساقه ها را از بادمجان ها جدا نکنید). بادمجان ها را از طول و تقریباً تا انتهای ساقه برش دهید،
  • فر را با دمای 176 درجه سانتی گراد گرم کنید.
  • روی سینی فر را با فویل آلومینیومی بپوشانید و بادمجان ها را به صورت یک لایه روی سینی قرار دهید. بادمجان ها 25 دقیقه بپزید و سپس از فر خارج کنید.
  • روغن را در یک تابه نچسب روی حرارت میانه رو به پایینی گرم کنید. بادمجان ها را سرخ کنید تا قهوه ای طلایی شوند (از روغن زیاد استفاده نکنید). بادمجان ها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته گردد.
  • در همین حین مواد داخل بادمجان ها را درست کنید. 2 قاشق غذاخوری روغن را در تابه ای روی حرارت میانه گرم کنید. پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند. سیر را اضافه نموده و 1 دقیقه آن را تفت دهید.
  • حرارت را تا میانه رو به بالا افزایش دهید، گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و بپزید تا رنگشان قهوه ای گردد.
  • حرارت را کم کنید، زردچوبه، دارچین، جوز هندی، 4/1 فنجان گوجه فرنگی خرد شده، نمک و فلفل را اضافه کنید. خوب هم بزنید و به مدت 3 دقیقه آن را بپزید.
  • نصف فنجان آب داغ اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و به مدت 15 دقیقه روی حرارت میانهی بجوشانید. جعفری، پونه کوهی و آب لیمو را اضافه کنید. 6 تا 8 دقیقه دیگر آن را بپزید. چاشنی ها را تنظیم کنید و مواد را کنار بگذارید.
  • برای تهیه سس، ، گوجه فرنگی های خرد شده، سیر، دارچین، 4/3 پیمانه آب، نمک و فلفل را در قابلمه ای بریزید. سپس روی حرارت میانه در حدود 7 تا 8 دقیقه بجوشانید تا غلیظ شوند.
  • مواد را داخل بادمجان ها قرار دهید و روی آنها سس گوجه فرنگی بریزید.
  • بادمجان ها را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر بپزید. سپس بادمجان ها از فر خارج و با جعفری تزئین نموده و سرو کنید.

کلام آخر

دوست داشتن بادمجان به علت طعم، بافت و سازگاری و مزه خوشمزه اجتناب ناپذیر است. به ویژه زمانی که از این ماده غذایی در تهیه بادمجان شکم پر استفاده می کنیم. انتخاب ادویه ها و چاشنی ها می تواند به همان مقدار برای هر خانواده یا شهری که این غذا را تهیه می نماید، متفاوت باشد. انتخاب مواد تشکیل دهنده بادمجان شکم پر تاحدودی نامحدود است. پس در تهیه این غذا می توانید هرگونه مواد غذایی را آماده کنید و در داخل بادمجان ها قرار دهید. فقط یادتان باشد از مواد غذایی تازه بهره ببرید.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه بادمجان شکم پر چگونه است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بادمجان شکم پر چگونه است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید