2 طرز تهیه خورش به قیمه مجلسی با گوشت یا مرغ به روش تهرانی

به گزارش وبلاگ بیازیان، خورش به با قیمه که به خورش به قیمه معروف است، جزو غذاهای اصیل ایرانی به شمار میرود که اتفاقا به عنوان یک در مهمانی ها و دورهمی ها هم سرو می گردد. ترکیب به با لپه، علاوه بر مقوی بودن، طعم ملس و خوشمزه ای را به این خورش می دهد که با ذائقه بسیاری افراد جور در می آید. در این مقاله از در ، طرز تهیه خورش به قیمه مجلسی و فوت و فن های طلایی و کاربردی پخت خورش قیمه به، به روش تهرانی را به شما آموزش خواهیم داد.

2 طرز تهیه خورش به قیمه مجلسی با گوشت یا مرغ به روش تهرانی

طرز تهیه خورش به قیمه

مدت زمان آماده سازی مواد: 10 دقیقه

مدت زمان مورداحتیاج برای پخت خورش به قیمه: 2 ساعت

مواد لازم برای تهیه خورش به قیمه با لپه

  • گوشت گوسفندی: 200 گرم
  • به: 2 عدد
  • لپه: 2/3 لیوان دسته دار فرانسوی
  • پیاز: 1 عدد درشت
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
  • دارچین: به مقدار دلخواه
  • کره یا روغن: به مقدار لازم
  • آبلیمو یا شکر: بسته به سلیقه (به مقدار دلخواه)

مراحل طرز تهیه خورش به با قیمه

برای تهیه با به، باید گوشت را جداگانه با پیاز و ادویه ها بپزید. لپه ها را بعد از خیساندن و آبکشی، با مقداری آب بپزید و را هم به صورت جداگانه با کمی روغن تفت دهید. در نهایت همه مواد اولیه را با هم ترکیب نموده و بپزید. این مدل خورش به را می توانید بنا به سلیقه خود به صورت ملس با شکر یا با آبلیمو طعم دار و سرو کنید. برای مشاهده جزییات مراحل تهیه خورش به قیمه، مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: لپه ها را آماده کنید و بپزید

در اولین مرحله از طرز تهیه خورش به قیمه، لپه ها را از شب قبل پاک نموده و در مقداری آب بخیسانید. تا زمان آماده شدن برای پخت، چند بار آب روی لپه ها را با آب تازه عوض کنید. در آخر لپه ها را آبکش کنید و در یک قابلمه بریزید. به میزان ای به آن آب بیفزایید که روی آن را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت بگذارید و درب آن را ببندید. بعد از جوش آمدن آب، شعله را کم کنید تا لپه ها نرم و نیم پز شوند.

مرحله دوم: گوشت را با پیاز تفت دهید

در حین پختن لپه ها، پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. گوشت را به قطعات خورشتی خرد کنید. پیازها را در یک قابلمه بریزید و کمی روغن یا کره به آن بیفزایید. پیازها را روی حرارت ملایم تفت دهید و وقتی سبک و طلایی شدند، گوشت ها را به پیازها اضافه کنید. اجازه دهید کمی رنگ گوشت عوض گردد.

مرحله سوم: ادویه ها را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه خورش قیمه و به، زردچوبه و فلفل سیاه (و ادویه های دلخواه) را اضافه کنید تا با پیاز تفت بخورند. این کار باعث می گردد هم طعم خام ادویه ها گرفته گردد و هم عطر آن ها خارج شده و بهتر گرفته گردد. چند ثانیه ادویه ها را با گوشت تفت دهید و سپس را اضافه کنید.

مرحله چهارم: گوشت را بپزید

بعد از افزودن رب گوجه فرنگی، برای خوشرنگ شدن خورش به قیمه، اجازه دهید رب گوجه نیز با روغن تفت بخورد و رنگ باز کند. سپس به قابلمه، آب جوش اضافه کنید. در حدی که روی گوشت ها را بپوشاند. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. صبر کنید که گوشت بپزد. اگر عجله دارید، می توانید از زودپز برای پخت گوشت این خورش بهره ببرید. در این صورت گوشت حدود 1 ساعت بعد می پزد.

مرحله پنجم: به ها را تفت دهید

بعد از این که گوشت نیم پز شد، به ها را بشویید و پرز روی پوست ها را با دستمال جدا کنید. بدون این که پوست به ها را بگیرید، آن ها را به صورت مکعبی خرد کنید. در یک تابه کمی کره یا روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. به های خرد شده را در تابه بریزید و کمی تفت دهید. روی به ها را کمی بپاشید و بعد از تفت خوردن، حرارت را قطع کنید. احتیاجی نیست حتما به ها سرخ و طلایی شوند.

مرحله ششم: مواد خورش به قیمه را با هم ترکیب کنید

در این مرحله از طرز تهیه به قیمه، لپه پخته شده را در یک آبکش بریزید و آن را به قابلمه ای که گوشت در آن پخته است، اضافه کنید. در صورت احتیاج، دوباره به خورش، کمی آب اضافه کنید. این آب باید در دمای جوش باشد تا به لپه و گوشت شوک وارد نگردد و سفت نشوند. در آخر، به های تفت خورده را هم به قابلمه اضافه کنید. حدود 30 تا 45 دقیقه دیگر صبر کنید تا به ها در خورش بپزند.

مرحله هفتم: چاشنی های خورش به قیمه را اضافه کنید

بعد از اینکه مواد خورش کاملا پختند، آبلیمو (یا شکر) را به همراه زعفرانی که از قبل دم نموده اید، به قابلمه اضافه کنید. نمک را اضافه کنید و چند دقیقه بعد، خورش را بچشید و طعم ها را میزان کنید. وقتی غلظت آب خورش به میزان دلخواهتان رسید و همه مواد داخل خورش پختند، حرارت را قطع نموده و خورش را در ظرف مناسب، در کنار برنج سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش به آلو به روش شهرهای مختلف

خورش به قیمه با مرغ

به طور سنتی و اصیل، در طرز تهیه خورش به قیمه، از گوشت گوسفندی یا گوشت خورشتی استفاده می گردد. ولی می توان این خورش را با مرغ هم درست کنید. در این صورت زمان پخت خورش کوتاه تر خواهد شد. برای پخت خورش به قیمه با مرغ به همان روش بالا عمل کنید.

در صورتی هم که ممنوعیت خوردن گوشت دارید، می توانید خورش به قیمه بدون گوشت و با یا قارچ تهیه کنید.

فوت و فن های طرز تهیه خورش به قیمه

*زمان پخت خورش به قیمه، مستقیما به زمان پخت گوشتی که در آن استفاده می کنید، دارد. از آن جایی که معمولا در این خورش از گوشت قرمز استفاده می گردد و این گوشت زمان زیادی برای پخت احتیاج دارد، زمان آماده شدن این خورش نیز تقریبا طولانی است، مگر اینکه از زودپز برای پخت آن بهره ببرید.

*طعم خورش به قیمه در حالت عادی کمی ملس است و به شیرینی می زند. در صورتی که دوست دارید خورشتان طعم شیرین تری داشته باشد، می توانید کمی شکر به آب خورش اضافه کنید.

*اگر می خواهید که شیرینی خورش کم گردد، از چاشنی های ترش مثل یا آبلیمو بهره ببرید. اگر از استفاده می کنید، لیمو(ها) را در زمان پخت گوشت، به خورش به قیمه بیفزایید.

*اضافه کردن زعفران و آبلیمو (یا شکر) را به 10 دقیقه پایانی پخت خورش موکول کنید تا عطر و طعم این چاشنی ها در حین پخت، از بین نرود.

*بعضی افراد بنا به سلیقه خود، به خورش به قیمه، لیمو عمانی و بعضی دیگر آلو اضافه می نمایند. افزودن این طعم دهنده ها کاملا به ذائقه شما بستگی دارد.

*در این خورش می توانید از کمی پودر دارچین بهره ببرید یا یک چوب دارچین را در آن بیندازید و بعد از پخت بیرون بیاورید. در این صورت طعم خورش به قیمه، به خورش قیمه متداول، نزدیک تر می گردد.

*بهتر است به ها را قبل از اضافه کردن به خورش با مقداری کره تفت دهید. این کار باعث می گردد به ها بعد از پخت، شکل و شمایل خود را بیشتر حفظ نمایند و طعمشان نیز لذیذ تر خواهد شد.

*در بعضی دستورهای پخت در شهرهای مختلف، خورش به و سیب زمینی درست می کنید، به این ترتیب به خورش به قیمه، کمی سیب زمینی هم اضافه می نمایند. در این صورت سیب زمینی ها را قبل از افزودن به خورش، بهتر است کمی با روغن تفت دهید تا در خورش له نشوند. یا اینکه سیب زمینی ها را خلالی و سرخ کنید و بعد از پخت، در کنار خورش، سرو کنید.

*طرز تهیه خورش به قیمه با هم مرسوم است. در این صورت به جای رب گوجه از رب انار برای چاشنی خورش بهره ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قیمه آلو با مرغ یا گوشت

سوالات متداول

خورشت به قیمه با چه گوشتی پخته می گردد؟

به طور سنتی و اصیل، در طرز تهیه خورش به قیمه، از گوشت گوسفندی یا گوشت خورشتی استفاده می گردد. ولی می توان این خورش را با مرغ هم درست کنید. در این صورت زمان پخت خورش کوتاه تر خواهد شد. در صورتی هم که ممنوعیت خوردن گوشت دارید، می توانید خورش به قیمه را بدون گوشت و با استاک سبزیجات یا قارچ تهیه کنید.

چه کار کنیم که به، در خورش به قیمه له نگردد؟

برای جلوگیری از له شدن و وا رفتن تکه های به در خورش به قیمه، به ها را در قطعات ریز خرد نکنید. این کار باعث می گردد به ها خیلی زود بپزند و له شوند. بعلاوه حتما آنها را با پوست به خورش اضافه کنید. نکته دیگر نیز تفت دادن به ها قبل از اضافه کردن به خورش است. این کار را از قلم نیندازید.

منبع: افق کوروش

به "2 طرز تهیه خورش به قیمه مجلسی با گوشت یا مرغ به روش تهرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه خورش به قیمه مجلسی با گوشت یا مرغ به روش تهرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید